Nowa karta, nowe brzmienie

01/02/2018

Nowa karta, nowe brzmienie

19 lutego odbędzie się premiera naszej nowej karty. Znajdziecie w niej Państwo zarówno nasze sprawdzone przeboje w nowych aranżacjach, jak i całkowicie nowe hity!

Nowością będą dania przygotowane z wykorzystaniem techniki sous vide, która sprawia, że dania są niezwykle soczyste i delikatne. Gotowane są w próżni w precyzyjnie regulowanej temperaturze, niższej niż standardowa i w znacznie dłuższym czasie.

Tak przygotowywany będzie stek z polędwicy wołowej z maślanymi ziemniakami, sosem z palonej kory cynamonowej i pieczonym czosnkiem oraz łosoś z pomidorowym risotto z zielonym groszkiem i sosem krabowym.

Z dań wartych spróbowania u nas po raz pierwszy będą krem kukurydziany z chili, sałatka z kozim serem w cieście filo czy policzki wołowe duszone w czerwonym winie.

W nowej karcie dania dla siebie znajdą wegetarianie, miłośnicy makaronów, mięs, ryb i ostrzejszych smaków. A na gości, dla których deser jest najważniejszym daniem całego posiłku czeka między innymi fenomenalny czekoladowy suflet z kremem angielskim, ziemią orzechową i sorbetem malinowym.

Do dań serwujemy oczywiście znakomite, warzone na miejscu piwo.

Zapraszamy od 19 lutego do Browaru Lubicz!

Zasady prywatności cookies

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu www. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.